Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/f/2/vsstriathlon.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Om oss

Vi är ett 150-tal triathleter som är med i klubben idag, varav ett 30-tal barn & ungdomar (se nedan).

Vuxna:

Vi riktar oss till både de som tävlar på motionsnivå och till de som som satsar lite mer. Alla har sin egen individuella målsättning vilket innebär att det finns de som enbart vill tävla på korta sträckor och motionsnivå samtidigt som det finns de som vill satsa mot ironman-distansen och sätter högre mål.

Året runt har vi organiserad sim- och löpträning och under vinterhalvåret brukar vi även ha gemensamma spinningpass. Till våren eller sommaren brukar många av våra medlemmar annonsera via Sportadmin eller Facebook att de vill tränas tillsammans, många cykelpass blir det!.  All organiserad träning av tränarna eller ledarna går vanligtvis ut via mail från bokat.se. Under sommaren flyttar vi simverksamheten till badet vid Bollstanässkolan i Rotebro.

Vi har simtid i Vilundabadet (Väsby) följande tider:

  • Onsdagar 06.30-07.30
  • Torsdagar 19.40-21.15 (samling 19.30)
  • Lördagar 08.00-10.00 2-timmars gruppen
  • Lördagar 08.00-09.00 1 timmas gruppen
  • Lördagar 09.00-10.00 teknikgruppen

Träningspassen på torsdagar och lördagar är tränarledda. Nivån på simpassen anpassas efter de som deltar så det pågår ofta flera pass parallellt. Nivån på de som simmar varierar, det finns de som nyligen har börjat och som inte kunde simma frisim/crawl när de började, till de som har tävlingssimmat en gång i tiden. Lördagstiderna är uppdelade i tre olika grupper beroende av var man ligger i sin utveckling.

På måndagar körs gemensamma löppass med tränare. Inbjudan och bokning via Sportadmin.

Information om extra gemensamma träningspass skickas ut via mail från Sportadmin.

Du är välkommen att komma ned till simhallen på torsdagar eller lördagar för att prova på att träna med oss eller bara för att prata med oss.

Barn & Ungdom:

IMG_4446

Grupperna
Tjejerna och killarna i ungdomsgruppen är födda 1997-2001 (6 st) medan de i barngruppen är födda 2001-2007 ( c:a 30 st). Dessa grupper tränar ibland tillsammans men ungdomarna tränar också mycket på egen hand eller tillsammans med klubbens vuxna. Åldern är mindre viktig utan vi bestämmer tillsammans med den aktive vilken grupp som passar bäst.

Ungdomsverksamheten
Ungdomarna mellan 14 – 18 år tränar dels gemensamt med de vuxna men försöker dessutom få till något eget ungdomspass en gång i veckan. Klubben ställer inga krav på prestation, mer glädjefylld träning och tanken är att skapa att alla tränar på sin egen nivå, dessutom är flera av ungdomarna aktiva inom andra idrotter t.ex. simning, orientering mm. I denna grupp finns det plats för fler ungdomar och du har enklare att hänga med om du har bakgrund som simmare, löpare eller cyklist. Hör av dig om du vill veta mer eller komma och provträna med oss!

Träning
Simträning sker tillsammans med de vuxna men med överinseende av vår simtränare som gärna kommer råd för simtekniken. Löpträning sker på måndagar 18:30 – 19:45, vuxna och ungdomar tillsammans. Du behöver kunna springa en 5 km för att orka med dessa pass som innehåller både löpteknik och olika typer av intervaller. Dessutom ett ungdomspass på onsdagar eller fredagar, ofta löpning anpassat för de ungdomar som är aktiva. Sommartid kör vi distansträning på cykel en gång i veckan för barn födda 2003 och äldre. Dessutom har vi ett samarbete med SMACK och andra cykelklubbar då vi ungefär en helgdag (kl 9-13) per månad och några vardagskvällar har gemensam cykelträning för barn och ungdomar på Arlanda Testtrack (bilfri asfaltsbana).
Under vintern kommer det bl.a. att finnas spinningpass om du vill byta ut några pass på trainern hemma.

Under sommaren så har vi träningar vid Bollstanäs skola i Upplands Väsby. Det är oftast korta träningstävlingar i triathlon med inslag av teknik- och växlingsträning.

Tävling
Tävling är och ska vara ett roligt inslag, både den träning vi gör som kan vara tävlingsinspirerande men även större mästerskap. Vi försöker skapa utrymme för gemensam tid i samband med att vi åker iväg till tävlingar, allt för att försöka få fram glädjen i att få tävla eller bara umgås.

Barnverksamheten
Vi bedriver vår barnverksamhet utifrån Svenska triathlonförbundets koncept tri4fun. De flesta av barnen utövar även andra sporter parallellt med triathlon. I gruppen finns allt från fotboll, friidrott, MTB/landsvägscykel till handboll, ishockey och parkour.

För att börja simträna med oss vill vi att barnet ska klara den Nordiska definitionen av simkunnighet vilket innebär att kunna hoppa i och få huvudet under vattnet och sedan simma 200m varav 25m på rygg. Om denna förmåga inte finns idag rekommenderar vi att barnet tränar upp sin simförmåga t.ex. i Väsby SS simskolor/teknikgrupper. Under tiden kan barnet träna löpning och cykel med oss och på det sättet ingå i gruppens gemenskap.

Träning
Vi har träning:

  • Måndag kl 06.30-07.30 har barn födda 2004 och äldre frivillig morgonsimning.
  • Onsdagar kl 18 löpning med barnen i samarbete med Väsby IK Friidrott.
  • Fredagar kl 17.00 – 19.30. Först en timme löpning eller på vintern inomhusträning typ cirkelpass och därefter en timme simning med en kort fikastund emellan.

Under sommaren så har vi träningar vid Bollstanäs skola i Upplands Väsby. Det är oftast korta träningstävlingar i triathlon med inslag av lek, teknik- och växlingsträning. Under sommarhalvåret har vi ett samarbete med SMACK och andra cykelklubbar då vi ungefär en helgdag (kl 9-13) per månad har gemensam cykelträning för barn och ungdomar på Arlanda Testtrack (bilfri asfaltsbana). De äldre barnen födda 2003 och äldre bjuds också in till distanspass på cykel när det ryms i kalendern.

Tävling
Att tävla och mäta sina krafter mot jämnåriga är helt frivilligt. Tycker barnen att det är roligt så ska barnen känna sig trygga att våga försöka, utan krav på prestation. Tävlingskalender som uppdateras inför varje sommar finns på Triathlonförbundets hemsida och tävlingar markerade med en grön groda erbjuder barnklasser/tri4fun. På hemsidan finns också tävlingsdistanser för olika åldrar. Föräldrar anmäler och betalar själva startavgift för sina barn. Vi tränare brukar gå ut med några tävlingar varje säsong som vi åker till/deltar i t.ex. Väsby Duathlon, Lidingö terrängtriathlon m.fl. Vi tycker att det är kul när vi åker många tillsammans, hinner umgås lite och hejar på varandra vilket bidrar till gemenskap och klubbkänsla. Men som sagt, det är frivilligt att tävla och att då anmäla sig till de tävlingar som barnet har lust till och passar med familjelogistiken.

Klubbkläder
Kläderna vi använder oss av för träning och tävling kommer från Trimtex. Mer information om deras produkter finner du på Trimtex hemsida

Kontakta oss om du har några frågor.