Silvermedaljör i junior-VM

Ett stort grattis till Tilda Månsson från Väsby SS Triathlon som tog hem en välförtjänt silvermedalj i junior VM i Quarteira, Portugal.

Efter EM i Kitzbühel kvalade Tilda till VM i Bahamas. Tyvärr blev den tävlingen inställd men flyttades till Quarteira i Portugal och genomfördes nu i helgen.

På lördagen var det herrarnas tur där Hampus Månsson genomförde ett stabilt race och tog sig i mål som bäste svensk. Idag, söndag var det damernas tur att tävla.

Tildas styrka är löpningen. Upp från simningen kom Tilda med i den stora jagande klungan. Hon höll sig i bakgrunden i klungan. Efter ett tag kom den jagande klungan ifatt ledarna och det blev ett lurpassande sista varv på cyklingen.

Tilda Månsson till vänster på silverplatsen

Positionerna efter cyklingen kom att kastas om tvärt väl ute på löpningen. Löpare efter löpare såg sig förbisprungen av Tilda. Kommentatorerna började pratade om löpfenomenet ”Tilda Mansson from Sweden”. Hon arbetade sig upp från en 25:e plats till topp 3 i loppet. Till slut fick spanjorskan erkänna sig besegrad av Tilda men avståndet fram till tyskan var för stort. Tilda var på den blå mattan då segraren gick i mål och bara några sekunder efter sprang Tilda över mållinjen.

Stort grattis Tilda till silvermedaljen i ditt första junior-VM