Crawlkurs för vuxna med fokus mot triathlon och öppet vatten

Väsby SS Triathlon öppnar upp för en grundkurs i crawl för vuxna 10 lördagar kl. 15:00-16:00 under vårterminen 2020 med start den 11 januari.

Kursen riktar sig till dig som är nybörjare och har som mål att behärska frisim/crawl. Men också till dig som känner dig trygg med grunderna men vill förbättra din simteknik.

Vi älskar simning och vill dela med oss av vår
passion!

Siktar du på att genomföra En svensk klassiker 2020? Vill du prova på Swimrun? Är du anmäld till Ironman eller något annat triathlonlopp och behöver hjälp med simtekniken? Kanske har du kommit till insikt om hur skonsam motionsträning i vatten är! Hos oss får du hjälp med upplägg för simträningen och du kommer få med dig olika teknikövningar. Din simning kommer efter kursen vara baserad på bra teknik, utlärd av våra bästa tränare och simmare.

Vill du våga dig ut på öppet vatten – då är vår
crawlkurs rätt för dig.

När

Lördagar kl. 15:00 – 16:00 60 minuter per gång, 10 tillfällen. Start 11 januari

Var

Medley Vilundabadet Upplands Väsby i 25 meters bassängen, 2 banor, Max antal 16 platser totalt

Pris

Priset för 10 tillfällen är 2500 kr

I priset ingår grundkurs i crawl, medlemskap i VSS och Väsby SS Triathlon.
Medlemskapet i klubben gör det möjligt för dig att komma in i hallen under kursens gång men du är även försäkrad, vilket är ett krav från oss. Som medlem i VSS Triathlon kommer du kunna lösa tävlingslicens via Svenska Triathlonförbundet om du önskar. Du får tillgång till våra egenarrangerade träningspass året om och andra aktiviteter. Du får dessutom ta del av erbjudande och andra medlemsförmåner.

Redan medlem i VSS eller VSS Tri?

Är du redan medlem i simklubben? Du kanske står i kö in till simträningen och vill nyttja möjligheten att bli bättre på simtekniken – då behöver du inte lösa medlemskap igen och priset blir: 2000 kr för 10 tillfällen.

Simtränare

Gustav Frödeberg (huvudtränare crawlkursen)
Har tränat simning organiserat från barndomen. Flertal SM-medaljer inom simning både individuella och i lagkapp. Började tävla i SM i öppet vatten 2019. Gustav stöttar idag med spetskompetens inom simträning till VSS triathlons ungdomsgrupp. Han har lång erfarenhet av att lära ut simning och är anställd simtränare för Väsby simsällskap.
Gustav läser tredje året på tränarprogrammet, Idrottsvetenskap inom elitträning vid Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH

Isak Engblom och Elliot Nord (assisterande tränare)
Både Isak och Elliot läser på gymnasiet och är aktiva triathleter i Väsby SS Triathlons ungdomsgrupp.

Anmälan

Anmälan är stängd för denna gång men håll utkik efter nya kurser framöver.

Frågor

Har du frågor om kursen går det bra att mejla till Nikklas Jorme nijo (a) vsstriathlon.se

Om Öppet Vatten simning

Det är klokt att inte ge sig ut på öppet vatten och försöka lära sig simma själv. Även mycket erfarna triathleter simmar tillsammans, inte bara för att få sällskap utan för att det är säkert! Anmäler du dig till vår crawlkurs ingår medlemskap i VSS och Väsby SS Triathlon och som medlem får du flera förmåner och kan välja att få bli en i gänget. När sommaren kommer flyttar vi vår simträning ut till Bollstanäs- eller Kairobadet i Upplands Väsby och där är alla medlemmar välkomna att vara med och träna öppet vatten simning.