Try Triathlon för barn v. 44

Prova på triathlon för barn

Prova på triathlon den 30:e oktober för barn i Upplands Väsby

Väsby SS Triathlon erbjuder ett höstlovstriathlon som är lite annorlunda än ett vanligt triathlon. Simningen kommer ske inomhus i Vilundabadets 25 meters bassäng och cyklingen efter avslutad simning och ombyte med jaktstart. Barnen kommer cykla på cykelvägar i anslutning till Vilunda och löpningen kommer ske på Vilundavallens löpbana.

Alla barn upp till 12-13 år är välkomna. Ett krav är att barnen är simkunniga.

Try Triathlon genomförs fredagen den 30:e oktober kl. 14:00 och allt förväntas vara klart till 17:00. Aktiviteten är gratis för alla barn men föräldrar måste anmäla sitt barn för att kunna få starta. Länk till anmälan är längst ner på sidan.

Årets höstlovsaktivitet Try Triathlon – Tri4fun edition

Syftet med Try Triathlon – Tri4fun edition är att sprida rörelse och träningsglädje samt skapa en prestigelös mötesplats för alla nyfikna barn och ungdomar med olika erfarenheter. Konceptet och dess mål är att skapa ett verktyg för att få fler i rörelse samt få fler att bli en del av vår idrottsrörelse genom medlemskap i någon av våra föreningar.

Svenska triathlonförbundet

Löpning är den sista av tre grenar i ett triathlon

Det kommer finnas två distanser

och man väljer själv om man vill köra en kort eller en lång. Vi kommer inte ha någon tidtagning förutom på simningen. Tidtagningen på simningen är för att det blir en sk. jaktstart på cyklingen. En jaktstart betyder att man startar efter varandra med en tidsintervall efter tidigare moment – i detta fall simningen. Efter avslutad cykling kommer barnen direkt växla till löpning som på ett vanligt triathlon. Alla barn som anstränga sig för att klara av denna utmaning kommer vara en vinnare!

En cykelstart

Alla samlas kl. 14:00 utanför Vilundabadet. Där visar vi vart barnen ska parkera sina cyklar och går igenom hur det hela kommer att gå till. Sen går vi in i simhallen och byter om till badkläder och samlas på kanten för att prova ut och sätta på sig våtdräkter. Simstarten kommer bli ca: 15:00

Simningen

Alla barn kommer att få låna en våtdräkt och om man har en egen går det också bra. Vi kommer ta bort linorna i bassängen mellan banorna och placera ut bojar i bassängen. De som väljer att köra den korta distansen kommer simma ca: 200 meter (4 varv runt bojarna). Tiden stannar efter att man tagit sig upp på kanten och fått av sig sin våtdräkt. Vill man köra den längre distansen simmar man 400 meter (8 varv runt bojarna). Det kan bli flera starter beroende på hur många barn det blir som vill starta.

Cyklingen

Barnens cyklar kommer att ställas upp i ett växlingsområde utanför Vilundbadet. Alla barn måste ha en godkänd hjälm och fungerande bromsar för att få starta. Jaktstarten börjar med den eller de som avslutade simningen först och därefter kommer alla andra att släppas iväg i tur och ordning. Det kommer vara barnens simtid som avgör i vilken ordning man kommer få starta. Cyklingen kommer bli varierande med både uppför och nerför. Vi rekommenderar att inte cykla på racercykel utan hellre en MTB eller liknande då cykelvägen inte kommer vara fri från höstlöv och barr. Den korta distansen cyklar ett varv som blir ca: 2,25 km och den långa cyklar två varv på samma bana vilket blir ca: 4,5 km. Efter avslutad cykling växlar barnen från cykling till löpning utan avbrott.

Löpning

Direkt i anslutning till växlingen springer barnen ner på löpvallen och springer 2 alternativt 4 varv på vallen. De som kör den korta distansen springer ca: 800 meter och de som kör den långa 1600 meter. Ett triathlon är inte klart förrän alla tre grenar har genomförts i en följd. Vi kommer att gratulera alla barn som tar sig runt och vi har gått om plats på läktarna runt löpbanan för alla föräldrar som vill heja på!

Kort distans

  • Samling 14:00 utanför Vilundabadet
  • Simning 200 meter
  • Cykel 2,25 km
  • Löpning 800 meter

Lång distans

  • Samling 14:00 utanför Vilundabadet
  • Simning 400 meter
  • Cykel 4,5 km
  • Löpning 1600 meter

Anmälan stängd