Favorit i repris – Full fart i Åkersberga

Favoritens Triathlon

Förra gången skrev jag att Favoriten i Åkersberga känns som en tidsresa. Jag deltog här första gången 1995 på en svart Bianchi, tror att jag missat tävlingen två gånger sedan dess…Många gamla ansikten, rätt trevlig mingel före och efter och en rolig bana, trots att det inte är sådär superproffsigt i alla lägen.

Var så trött på tävlingsdagen efter ännu en natt med skrik-Tyra att jag ville skippa att köra. Kroppen är inte helt på topp efter Kalmar eller en ban-pass i tisdags som fick vader att svullna upp (comparten En stor jättestark kopp kaffe till lunch och jag packade ihop grejorna. Det är ju typ tio månader till nästa tävling annars…

19 grader i vattnet. Lite hailan-bailan före start med en linje som någon försökte peka ut åt oss. Pang. Veva igång. Hamnade bredvid Marie Carlsson vår ungdoms ess vi följdes åt till första bojen och gav varandra någon smäll kanske. Sedan tog jag en annan linje och gled med i en klunga som kom ihop vid sista bojen på fem-sex pers. Farten var perfekt, precis så jag hängde med.

Upp från plurret en snabb växling o stämpling 11:14, såg en junior och Marie framför, cyklade ikapp o förbi efter rondellen och sedan var det bara att kötta. Trampade på så mycket jag kunde, såg ingen framför, vägen svänger hit och dit. Märkte att det var nyasfalterat mot första Vp, Där mötte jag täten, fyra killar i en semiklunga Lindberg, Sahlberg och några till. Vände runt och fick sällskap av Roserborg från SCT. Vi växeldrog med lucka, han var nog väldigt noga med tio meter, mer än jag om jag får vara ärlig. Märkte att han krämade på mer uppför och slog av på platten så vi var ett bra team. Vi körde lite uppmuntran om att jaga ikapp, fast dom andra hade nog en minut på oss…Bakåt såg Magnus Nyberg ut att ta ikapp men det var bara synvilla. Sista kilometern kom vi ikapp Ahrlinder (tror jag) också. Cykling med växling på 31:08, 39,8 km/h i snitt bästa farten på alla år!

Vi stack ut tre tillsammans på löpet, Rosenborg, Ahrlinder och jag. Den sistnämnde drog på fruktansvärt, sprintade iväg i backen, Rosenborg lite efter och jag höll igen med flit. Väsby klacken skrek sig hesa men jag ville inte släppa min plan. Såg också pappa Carlsson misstänkt lik en privat vätskelangare åt dottern, hm hur var det med reglerna? De hade 50-60 meter på krönet, första kilomteren på 4:02 men sedan var tanken att jag skulle trycka på. Sagt och gjort 3:30 på två efterföljande km och jag hade kommit ikapp Jeff från Spif. Mina två kompisar såg jag därframme. På banans högsta punkt vid skolan kunde jag se bakåt, ingen skulle kunna jaga ifatt mig- speciellt inte Magnus Nyberg, nu var det bara att trycka på utför. Vid ICA hade jag tagit igen på Spif killen som såg ut att ha betalat för sin öppning, avståndet var nere på 20 meter kanske men han såg ju själklart mig på upploppet och drog på en spurt så tidsdiffen blev större..Samtidigt skymtade vi Sahlberg från Fyris som i stor ledning hade sprungit fel och var närmast uppgiven. 18:35 och 1:00:57 i tid. Femma i mål som senior. Gubben kan än…

//endre