Kalmar Sprint

Det var 8 år sedan jag tävlade i Kalmar senast, då slutade jag med hängande huvud och sorgset inre. Klev av järnmannen efter 1:a varvet på löpningen med ett trasigt vänsterknä.

Nu 8 år senare var jag på plats igen, inte för Järnmannen utan med sikte på sprinten om går på fredagkväll. Målet var att slå personligt, att gå under 1:06.

Simningens 1:a 150m var som en Amerikansk wrestlingsgala, fullt med vavande armar och sparkande ben, lägg där till gropig sjö och vindar på 10 sekundmeter. Kommer ur trängseln och får fritt vatten framför mig, trycker på och ökar frekvensen på armarna. Kommer upp ur vattnet på 11 låga och med 2:a snabbaste simtiden i H40.

Väl ute på cykeln passerar jag medtävlande på löpande band, Nigge och Henrik hinner jag upp efter 3-4 km. Är en hårsmån från att köra in i en stolpe när jag missbedömer en tvär högersväng. Låter inte rädslan ta överhand utan pressar benen ännu mera. Vinden rycket titt som tätt tag i diskhjulet och kastar mig som en vante över vägbanan. Kommer in tillbaka mot Kalmar och kliver av cykeln efter 29minuter (snabbaste cykeltiden för H40).

Ut på löpningen vet jag att jag har Henrik, Jimmy & Nigge jagande. Håller högt tempo och drar direkt på mig håll. Tvingas hålla igen och hitta en passande rytm. Efter vändningen vid 2,5km möter ja direkt Henrik, Jimmy & Nigge är inte långt efter. Skruvar upp tempot något, ska dom passera så får dom f-n lida & svettas.

Håller undan från dom andra väsbykillarna och går i mål på 1:05:03

Personbästa med närmare 1:30 och slutade 2:a i H40

// rogo……………….