Race rapport Uppsala triathlon barn och ungdomar

Nu i helgen 18-19 juni gick Uppsala triathlon som i år hade SM/RM status. VSS Triathlon hade ett stort antal barn och ungdomar som kom till start.

IMG_0254

Under lördagen så var det SM/RM men även JSM och USM. Våra två otroligt duktiga och ambitiösa ungdomar Andreas Carlsson och Hampus Brunander tävlade i USM. Nytt för i år var att de startade tillsammans med Senior Elit damerna och Junior damerna samt att drafting var tillåtet även för ungdomarna. Andreas och Hampus var med otroligt bra redan i simningen och körde sedan bra på cykeln innan de avslutade med otroligt fina löpningar som innebar att de var de första två i mål i sin startgrupp och således till och med snabbare än damvinnaren.

IMG_3073

På söndagen var det dags för Tri4Fun tävlingen. Vi hade inte mindre än 13 barn och ungdomar av totalt 29 stycken som startade i de olika klasserna. Alla våra barn och ungdomar fullföljde sina lopp på strålande sätt och vi fick se härliga debutanter som körde som om de tävlat många gånger tidigare och se våra rutinerade barn leverera otroliga prestationer och kämpa till sig ett stort antal pallplatser. Som ledare blev vi otroligt stolta över att se hur alla våra barn crawlade hela simningarna trots att det var kallt, växlingarna var många gånger proffsigare och till och med snabbare än de flesta vuxnas växlingar som man såg under helgen. Det var många som sedan pressade sig hårt på cyklingen och löpningen och visade otrolig kämparanda. Vad som gör oss ännu stoltare är den fina gemenskap och klubbanda som de uppvisar mot varandra men även mot andra tävlande.

IMG_3074

VSS Triathlon barn och ungdomar ägde helt enkelt Uppsala denna helg! Nu hoppas vi att tävlingssommaren fortsätter med soliga och roliga tävlingar samt att vi få se ännu fler barn komma till start vid tävlingar i sommar.
Mvh,

Anders, Håkan och Henrik J