Siljan Runt 2011

Värmer upp innan Siljan runt med ett litet träningsläger i Sälenfjällen. Benen känns pigga & formen hyffsad god.

Kliver upp aptidigt lördagmorgon, packar in oss i Mickes bil och styr mot Sollerön. Väl på plats ansluter några cyklister från Vallentuna CK, Väsby ss triathlon samt några grannar/ kompisar.
Rullar ut från Sollerön på två led med en 15-manna stark grupp, allt flyter på bra och klungan växer onödigt fort upp över 20-30 pers. Ju fler vi blir destu större oreda blir det i klungan. Håller ett snitt på 32-34 km/h. Fler & fler ”icke-cyklister” ansluter och det belgiska kedjan liknar mer & mer förvirrad fårflock.
Efter Orsa kommer vi ikapp en ensam hofvet cyklist som tvingats släppa sin klunga.jag skriker till henne när vi passerar att haka på och hon lägger sig bakom mig och delar direkt på ansvaret att hålla farten i klungan, i motsatts till så många andra som bara åker ”snål skjuts” med oss. Milen tuggar på och solen steker, våra vattten flaskor sinar och vi går in i depå. Robban, Jimmy,Micke, hofvet tjejjen, Mathias och några till är snabbt redo att ge sig av och vi trampar iväg. Större delen utav den +30 manna klungan lämnar vi bakom oss.
Flyter på betydligt bättre nu när vi inte är så många osynkade själar, kommer in i Rättvik och i den långa uppförsbacken klumpar vi ihop oss totallt med övriga tävlande. Återigen blir vi en stor amöba som fyller upp vägen lite hur som helst.
Börjar få problem med mina fötter, brännande smärta som bara blir värre och värre. Spänner upp skorna i farten och hoppas smärtan skall minska. Västra sidan utav Siljan bjuder på ett mera kupperat landskap och klungan splittras upp. Stundvis är det bara vi från väsby ss triathlon samt hofvet tjejjen som är uppe i täten och drar. Med en 3-4 mil kvar till mål splittras klungan ytterliggare och Jimmy & några till går loss. Jag , Robban & Micke håller ihop. Kommer ikapp en stor klunga som verkar inehålla en och samma klubb, kör med dom i några km tills vi når sista depån där vi går in för att återigen fylla på vätska.
Försöker se efter mina brännande fötter men förgäves, spelar ingen roll vad jag gör. Smärtan släpper inte. Några snabba minuter senare sitter vi i sadlarna igen. Jag, Micke, Robban & Hofvet tjejjen turas om att hålla tempot uppe i täten. Klungan är betydligt mindre nu och faktum att jag totallt skiter i vilka som är med i klungan eller hur dom mår så länge vi fyra i täten är o.k.
5-6 km från mål kläcker Robban ur sig något otroligt dumt till micke.
”kör du ifrån mig nu slår jag ihjäl dig !”
Detta triggar bara Micke som ökar tempot rejält och kör ifrån oss, ser hela tiden hans rygg långt där framme och när vi kommer ut på bron mot Sollerön bestämmer jag mig för att jaga ikapp. Säger åt Robban att lägga sig tight bakom och jakten är igång. Vi växeldrar några gånger då vi passerar Micke och sedan lägger jag mig strax under ”tomte fart” och trycker på.Robban biter sig fast duktigt bakom mig och vi går i mål på 5:09, Micke och Hofvet är även dom strax i målfållan och alla är glada och nöjda. Speciellt jag som får ta av mig mina brinnande skor…. 

   // rogo………………