Triathlonläger för barn 2020

Starta sommarlovet med triathlon dag-läger

Gillar du att simma, cykla och springa?

Vill du prova på en allsidig sport där alla kan vara med? En rolig och lite utmanande sport där tjejer och killar tränar tillsammans – då ska du anmäla dig till Väsby SS Triathlons triathlonläger för barn i sommar.

Barn i åldrarna 7 – 12 år är välkomna att under tre dagar få rolig träning och lära sig grunderna i triathlon. Som tidigare år är det ett dagläger 09:00 – 15:00. Barnen äter medhavd lunch och vi bjuder på frukt och dricka som mellanmål. Du behöver kunna simma*, det är bra om du har en egen cykel och ett par lämpliga skor att springa i – annars har vi inga särskilda förkunskapskrav. Vi kommer ha några lånecyklar till hands om det behövs. Vi ställer inga särskilda krav på cykel annat än att den är trafiksäker – har fungerande bromsar och är i lämplig storlek för föraren. Alla måste bära godkänd hjälm när vi cyklar.

När

  • Mån 15/6 – Ons 17/6
  • Ons 24/6 – Fre 26/6

I anmälan kan du önska den period som passar er bäst men beroende på antal anmälda kan vi inte garantera att det finns plats eller blir ett läger det datumet.

Var

Bollstanäsbadet i Upplands Väsby. Dag 1 kommer vi börja med simträning inomhus i Vilundabadet.

Pris för 3 dagars dagläger

Kostnad för tre dagars dag-läger är 500 kr per barn. Medlemmar i VSS eller VSS Triathlon får 100 kr i rabatt.

Klicka på knappen nedan för att komma till anmälningssidan för triathlonläger för barn.

*LÄGRET ÄR FULLT* men skicka gärna in en intresseanmälan så placeras ni på reservplats.

Mer information om lägret

Ledare för lägret

triathlonläger för barn

Våra ledare, som alla går i gymnasiet är bra förebilder för barnen. Ungdomarna har börjat träna triathlon själva som barn och idag studerar våra ledare på Nationellt- och Riksidrottsgymnasium med inriktning, triathlon.

Pandemi och Covid-19

Vi kommer vara utomhus alla dagar vid Bollstanäsbadet i Upplands Väsby. Bara dag 1 kommer vi börja med simträning inomhus i bassäng vid Vilundabadet. Grupperna kommer vara begränsade till max 12 barn per grupp. Vi kommer följa de lagar och riktlinjer som regeringen och myndigheter ger. Att fortsätta låta friska barn och unga utöva idrott under det rådande läget betraktas som positivt av både Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten.

Triathlonläger för barn från början till slut

Barnen kommer få öva simning i öppet vatten, cykelträning med fokus på att kunna behärska sin cykel och löpträning där leken är det viktigaste.

  • Simningen kommer ske i grupp. Till en början kommer vi hålla till i närheten av bryggan där barnen kommer få träna flytläge och trygghet i vattnet. När alla känner sig säkrare kommer vi våga oss ut en bit. Vi kommer lägga ut bojar i vattnet och träna på att navigera i öppet vatten, simma i klunga och få grundläggande crawl-teknik. Våra ledare kommer vara med i vattnet hela tiden. Ingen kommer få simma ensam i öppet vatten. Barnen kommer få låna Safety Bouys och våtdräkt om det behövs. En ledare kommer följa med gruppen på en SUP.
  • Cykelträningen kommer fokusera på att kunna behärska sin cykel med olika balansövningar och teknikbanor. Växlingsövningar där barnen får lära sig hur man växlar från simning till cykel och från cykel till löpning. Det kommer även finnas möjlighet till lite distansträning baserat på cykelvana och mognad. Vi kommer ha några cyklar för utlåning om det behövs.
  • Löpträning för barn tränas bäst med korta intervaller och fartlekar. Vi kommer även gå igenom styrkeövningar som en löpare tränar för att klara av att bli uthållig i sin löpning.
Löpträning
  • Dag tre kommer vi sätta ihop alla tre grenarna i ett mini-triathlon

*Simma. För att uppfylla kravet på simkunnig innebär det att kunna simma 200 meter på djupt vatten. Dag 1 på lägret kommer vi börja i inomhusbassäng, Vilundabadet för att ledarna ska få en uppfattning om barnens simfärdigheter.

Bilder från triathlonlägret för barn 2019

Anmälan

Klicka på knappen nedan för att komma till anmälan

Välkomna!