2022 World Triathlon Junior Championships Montreal – Women Tilda Månsson

Efter att ha tagit silvermedalj på VM i Quarteira i slutet av 2021 var det nu återigen möjligt för Tilda Månsson att tävla om Världsmästartiteln i triathlon.

Montreal, Kanada stod värd för evenemanget Världsmästerskapet 2022. Kl. 08:00 (lokal tid) på midsommarafton skulle starten gå. Men efter ett kraftigt regn under natten hade värdena på vattenkvaliteten hamnat under acceptabla nivåer och simningen fick ersättas med ett löpmoment.

– Jag skulle vilja haft ett triathlon, det var ju det jag kom hit för men jag är nöjd med ett duathlon också. Det var ju lika för alla. Säger Tilda i en intervju efter loppet.

Under första löpningen (det moment som ersatte simningen) höll Tilda sig i främsta ledet för att vara säker på att komma med i ledande klunga ut på cyklingen. Cyklingen såg ut att vara tuff och hård med ganska skarpa 90 graders svängar. Inga incidenter hände under cyklingen och Tilda kunde röra sig i klungan kontrollerat.

Ut på löpningen var Tilda på en 6:e eller 7:e plats men det spelade ingen roll för efter bara 10 sekunder tog hon ledningen. Tyskan Jule Behrens tog rygg på Tilda och höll sig kvar hela första varvet. Ut på andra varvet på löpningen började Behrens tappa på Tilda. Tilda fortsatte springa i sitt eget tempo och kom in på upploppet med en betryggande ledning på 12 sekunder.

Vi säger stort Grattis till Tilda och önskar henne all välgång i resten av säsongen!