So far so good!

2020 – ett annorlunda tävlingsår

Marie Carlsson på sin nya ORBEA cykel

Det har drabbat alla, nybörjare som elit, att få genomföra tävlingssäsongen 2020 på hemmaplan utan att få mötas på den offentliga tävlingsarenan. Corona pandemin har begränsat oss alla. Lite extra speciellt har det varit för Marie Carlsson som tävlar som elit i seniorklass, damer. 2019 vann hon två SM silver, Uppsala Olympisk distans samt Linköping sprintdistans. Hon avslutade säsongen med att ta en andra plats i den totala Svenska cupen, damer senior elit. 2020 var siktet inställt på guldmedalj.

En helt ny satsning för Väsby SS Triathlon

Alla medlemmar i Väsby SS Triathlon uppmanades att hjälpa till och stötta vår elitsatsande seniormedlem ekonomiskt och gensvaret blev stort. Budskapet är tydligt: Vi vill behålla vår spets inom sporten. Väsby SS Triathlon ska även i fortsättningen stå på pallen och ta medaljer!

Efter ett förutsättningslöst samtal med Marie där syftet var att ta reda på vad just hon behövde för att kunna fortsätta sin satsning på elitnivå kokades det ner till att en ny cykel var det som hon var i störst behov av. Efter samtal med moderklubben som har haft OS medaljörer och en rad stora framgångar fick vi stöd i våra tankegångar ”Man bör ha samma förutsättningar som sina motståndare”. Klubben startade en sk. crowdfunding. Hjulen var i rullning men ingen visste vart detta skulle föra oss. Vi blev kontaktade av Peter Dörlich från Vencanto som för ORCA – Jag ser vad ni vill göra och jag kan hjälpa er med att ta fram en ny cykel men ni får sätta ihop den själva!

Pontus Bohlin, en av klubbens masters-medlemmar fick förtroendet att ta fram specifikationerna på en cykel som skulle kunna passa för Maries behov. Ett mycket gediget arbete gjordes – tro mig, jag har sett hans Excel-fil!

Valet av design på cykel fick bli klubbens färger men också en färg som internationellt sett gör att det syns att det är Sverige som tävlar!

Marie på sin nya cykel

Förhoppningen var att Marie skulle kunna börja tävlingssäsongen på sin nya cykel på SM/RM tävlingen Arlandastad duathlon – Väsby SS Triathlons nya arrangemang inom de svenska triathlontävlingarna. Nu blev det inte så. Tävlingen blev inställd och premiären framflyttad till 2021. Även cykeln blev kraftigt försenad. Just detta exemplar tillverkades i Portugal men fastnade i Spanien som genomlevde en total ”Lock-down”. Transporter genom Spanien fastnade i långa köer. Marie som bor och tränar i Falun har hållit sig noga efter restriktionerna för smittorisk. Hon håller igång sin träning och deltar i triathlonförbundets arrangemang ” En tävling i veckan” där alla genomför ett tävlingsmoment på hemmaplan och rapporterar in sina resultat. Nu har cykeln landat i Falun och Marie är mycket nöjd med den.

Såhär säger hon själv om cykeln: Cyklade mitt första pass på cykeln igår em! Det var ett tag sedan jag kunde växla utan krångel och oljud, kan man säga, så där är jag redan jättenöjd! När man ställer sig upp och trycker på tycker jag cykeln ”svarar” väldigt snabbt, och hjulen låter magiskt. Tycker jag sitter väldigt bra på den! Färgen är gudomlig och jag körde ett 20k test igår. Persade med typ 20 sek så – so far so good!