Try Triathlon med VSS Tri

För dig som är sugen på att testa triathlon eller för dig som vill genomföra ett simma/cykla/springa- träningspass – då är du välkommen till Bollstanäsbadet på Try triathlon. Oavsett vilken nivå du är på så får du här en möjlighet att lära dig en massa nya saker och ha kul och bli inspirerad.

Datum: 3 Juli, Tid:
-Samling 10:00 för genomgång och förberedelser.
-Start ca 11:00
-Avslut ca 12:30
Plats: Bollstanäsbadet
Kostnad: GRATIS

Try Triathlon är Svenska triathlonförbundets prova-på konceptet tillsammans med Riksidrottsförbundet och Svenska Spel i deras satsning ”tillsammans för fler i rörelse”. Vårt gemensamma mål är att skapa ett verktyg för att få fler i rörelse och sänka tröskeln för att kunna utöva fysisk aktivitet.

Distanser

Vi kommer erbjuda två olika distanser, en lite kortare och en lite längre.

Mini-triathlon

200 meter simning, 4,5 km cykel, 1,6 km löpning

Deltagare simmar ut och vänder vid första bojen och tillbaka, 200 meter simning. Växlar. Cyklar ut från Bollstanäs, rakt igenom valen-rondellen och fortsätter en bit på Gudbyvägen men fortsätter ganska snart mot Spiltan och Harbyvägen. Cyklingen följer Harbyvägen knappt 2 km och vänder där vägen slutar och möter Frestavägen. Cyklisterna gör en 180 graders sväng och cyklar samma väg tillbaka, 4,5 km cykel. Växlar. Springer på grusvägen bort till ”Banan-parken”, vänder och springer tillbaka till badplatsen och Mål, 1,6 km löpning.

Typ, Super-sprint triathlon

400 meter simning, 7,5 km cykel, 2 km löpning

Deltagare simmar ut och rundar boj nr. 2 och simmar tillbaka till stranden, 400 meter simning. Växlar. Cyklar ut från Bollstanäs och rakt igenom valen-rondellen. Cyklingen fortsätter på Gudbyvägen, vänder vid Svart-rökarna, gör en 180 graders sväng och cyklar samma väg tillbaka, 7,5 km cykel. Växlar och springer på grusvägen utmed Norrvikensjön och vänder där grusvägen slutar och springer tillbaka till badplatsen och Mål, 2 km löpning.

Instruktörer

Instruktörer för Try triathlon i Bollstanäs kommer vara några av Väsby SS Triathlons ungdomar som också är ledare för vårt Triathlonbarnläger som pågår under veckodagarna. Ungdomarna studerar på Riks- och Nationella triathlongymnasium och är grymt duktiga på sporten. Vi kommer också ha representanter från Svenska triathlonförbundet på plats.

Medtag sim- och löpgrejor samt cykel (går bra med vilken cykel som helst, en förutsättning är att den ska ha fungerande bromsar). Cykelhjälm är obligatorisk.

Anmäl dig genom att skicka in nedan uppgifter:

  * = Obligatorisk uppgift.

  Förnamn*

  Efternamn*

  E-post*

  Verifiera genom att skriva koden nedan och tryck på Skicka:

  captcha

  1 svar

  1. Sven skriver:

   Hej, hur långa är sträckorna?