Tilda Månsson tar EM guld i Olsztyn, Polen

Sverige har tagit ett EM guld i juniorklassen i Triathlon!

Säsongen har börjat mycket bra för Tilda Månsson. Först ett SM guld i Seniorklass i duathlon som följdes av ett guld i Europacupen för juniorer i Italien och därefter ytterligare ett guld i EM för juniorer i Polen.

2021

Förra året samlade Tilda på sig ett antal SM segrar och vann totalcupen i Svenska triathloncupen. Hon tog silvermedalj på EM och ytterligare en silvermedalj på VM.

Då var Tilda 17 år och tävlade mot de som var både ett och två år äldre.

2022

I år har hon vuxit om sina motståndare. Efter guldet i Europacupen i Italien fick hon ett kvitto på att formen är på topp. EM för juniorer avgjordes i Polen i år. I de båda finalheaten hade hon den absolut snabbaste tiden av alla. Under finalen försökte fransyskan hänga med Tilda på löpning men efter halva löpningen blev tempot för högt för fransyskan som tappade sekund på sekund fram till Tilda som bara matade på i sitt eget tempo och sprang i mål utan att någon flåsade henne i nacken.

Tilda Månsson

Väl hemma i Sverige möttes hon av en välkomstkommitté på Arlanda, både en representant för Svenska triathlonförbundet och Väsby SS triathlon var på plats och överlämnade blombuketter och gratulationer.