Triathlonläger för barn 2022

Starta sommarlovet med triathlon dag-läger

Gillar du att simma, cykla och springa?

Vill du prova på en allsidig sport där alla kan vara med? En rolig och lite utmanande sport där tjejer och killar tränar tillsammans – då ska du anmäla dig till Väsby SS Triathlons triathlonläger för barn i sommar.

Nytt för i år

Barn i åldrarna 7 – 12 år är välkomna att under tre dagar få rolig träning och lära sig grunderna i triathlon. Även i år kommer vi ha ett samarbete med RF/SISU och Svenska Triathlonförbundet. Våra unga ledare kommer att få utbildning i att vara ledare för barn samt att kunna leda övningar och samtal med barnen om allas lika värde inom idrotten.

Dagläger

Som tidigare år är det ett dagläger 09:00 – 15:00. Barnen äter medhavd lunch och vi bjuder på frukt och dricka som mellanmål. Du behöver kunna simma*, det är bra om du har en egen cykel och ett par lämpliga skor att springa i – annars har vi inga särskilda förkunskapskrav. Klubben VSS Triathlon har några lånecyklar till hands om det behövs samt våtdräkter i barnstorlekar. Vi ställer inga särskilda krav på cykel annat än att den är trafiksäker – har fungerande bromsar och är i lämplig storlek för föraren. Alla måste bära godkänd hjälm när vi cyklar.

När

  • V. 26 mån 27/6 – ons 29/6
  • V. 27 mån 4/7 – ons 6/7

Dag ett är i Vilundabadet och Vilundavallen och dag två och tre vid Bollstanäsbadet.

I anmälan kan du önska den period som passar er bäst men beroende på antal anmälda barn kan vi inte garantera att det finns plats vid det önskade datumet.

Var

Bollstanäsbadet i Upplands Väsby. Dag 1 kommer vi börja med simträning inomhus i Vilundabadet samt löpträning och gruppövningar Vilundavallen.

Pris för 3 dagars dagläger

Kostnad för tre dagars dag-läger är 800 kr per barn. Medlemmar i VSS eller VSS Triathlon får 100 kr i rabatt.

Klicka på knappen nedan för att komma till anmälningssidan för triathlonläger för barn.

Mer information om lägret

Ledare för lägret

Våra ledare, som alla går i gymnasiet är bra förebilder för barnen. Ungdomarna har själva börjat träna triathlon som barn och idag studerar flera av våra ledare på Nationellt- och Riksidrottsgymnasium med inriktning, triathlon. 2022 kommer våra unga ledare ha fått utbildning i att vara ledare för genom RF/SISU

Triathlonläger för barn från början till slut

Barnen kommer få öva simning i öppet vatten, cykelträning med fokus på att kunna behärska sin cykel och löpträning där leken är det viktigaste.

  • Simningen kommer ske i grupp. Till en början kommer vi hålla till i närheten av bryggan där barnen kommer få träna flytläge och trygghet i vattnet. När alla känner sig säkrare kommer vi våga oss ut en bit. Vi kommer lägga ut bojar i vattnet och träna på att navigera i öppet vatten, simma i klunga och få grundläggande crawl-teknik. Våra ledare kommer vara med i vattnet hela tiden. Ingen kommer få simma ensam i öppet vatten. Barnen kommer få låna Safety Bouys och våtdräkt om det behövs. En ledare kommer alltid följa med gruppen på en SUP.
  • Cykelträningen kommer fokusera på att kunna behärska sin cykel med olika balansövningar och teknikbanor. Växlingsövningar där barnen får lära sig hur man växlar från simning till cykel och från cykel till löpning. Det kommer även finnas möjlighet till lite distansträning baserat på cykelvana och mognad. Vi kommer ha några cyklar för utlåning om det behövs.
  • Löpträning för barn tränas bäst med korta intervaller och fartlekar. Vi kommer även gå igenom styrkeövningar som en löpare tränar för att klara av att bli uthållig i sin löpning.
  • Dag tre kommer vi sätta ihop alla tre grenarna i ett mini-triathlon. På förmiddagen går vi igenom banan: Vi övar på simstarten och växlingen till cykel, vi cyklar tillsammans cykelbanan och tränar på växling till löpning, vi joggar lugnt löpbanan. Målgången övar vi inte på utan väntar med detta tills att det är dax för start vilket kommer bli efter lunch och mellanmål.

*Simma. För att uppfylla kravet på simkunnig innebär det att kunna simma 200 meter på djupt vatten. Dag 1 på lägret kommer vi börja i inomhusbassäng, Vilundabadet för att ledarna ska få en uppfattning om barnens simfärdigheter.