TomteNytt – April

I April kommer våren och Tomtens Väsby-nissar börjar krypa fram ur vråna, många i god form redan nu då de tillbringat vintern på trainers, löpband eller gymmet.

Tyvärr har vädret varit just april-väder så förutom de nissar som dragit till Playitas, Mallorca eller Hong Kong så är de flesta ganska trötta på snålblåst, regn och snö.

Men nissarna är tuffa och har redan börjat prestera på tävlingsbanorna.  Martin T inledde säsongen (redan i mars) med Två Sjöar Runt, nästan 17km på under 1:10:00. Tomten är imponerad!

Rogo inledde tempo-säsongen med SMACK-tempot i Norrsunda den 28 mars. Nästa SMACK-tempo redan den 5 april och Rogo var med igen.

11 april var det SMACK-tempo igen och Anna M blev 2:a dam. Tomten imponerad igen!

Nästa tävlingsresultat som imponerat på Tomten är från 14 april då Camilla Å gjorde en grym insats på Vällingby Halvmarathon, en 2:a plats i damklassen på tiden c:a 1:42:00 i snömodd!

Sen var det SMACK-tempo den 18 april, nu var det Rogo, Johan F (Tomten ser dig, trots att det inte reggas på Funbeat), Camilla och Emma som försvarade Väsbys färger. Rogo och Johan fastnade på bild:

http://www.smack.cc/smackweb/000E66FB-007EA740.13/Herresta%2020120418.jpg

 

Den 21 april var det både Kvarnloppet och SpringCross. Johan F, Mia F och Emma gjorde starka insatser på Kvarnloppet, Emma blev 5:a på strax under 50 minuter i 10km klassen.  Johan F blev 4:a i herrklassen på 5km och Mia 6:a i damklassen på 5km.

Jocke, Neil och Micke Ö sprang SpringCross på en lerig och tuff bana. Neil sprang 12km på 58:44, och klubbens super-atlet Jocke sprang 18km på 1:26:04. Resultaten räckte till Guldmedalj (dock inte seger) för båda. Micke Ö hade dock inte sin bästa dag och bröt.

Tomten hittade ett klipp på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=IaL87kqcqXc Efter 3.04 syns Neil efter målgång.

–       ”Neil, you need to push harder, you can’t look that fresh after a 12k mudrace!”, hälsar Tomten.

 

Den 28 april inleddes Duathlon-cupen med SCT Duathlon på Ekerö. Det var oväntat många deltagare, nummerlapparna tog slut!

Bra uppslutning från Väsby med: Jeanette, Rogo, Magnus W, Hans B, Martin Z. Dessutom en härlig hejarklack bestående av bl a Lena, Angela och Jörgen.

I solsken och frisk vind genomfördes tävlingen. Herrklassen vanns av Fredrik Swahn, som även om han inte tävlar för Väsby denna säsong ändå är medlem i klubben, och damklassen vanns av Jenni Nilsson, även hon fd Väsby-medlem.

Herrarnas motionsklass vanns av Magnus W på imponerande 1:04:12.  Jeanette imponerade med att förbättra sitt Duathlon pers med över 20 min från förra året!

Bra start på säsongen tycker Tomten!