TomteNytt maj

Sköna maj kom och gick, och nu börjar det bli fart på triathleterna. Tävlingssäsongen är igång på riktigt! Vår egen tävling Väsby Duathlon gick av stapeln, i fint men blåsigt väder och ca 75 startande. Tomten är speciellt imponerad av Camilla Åbergh, som duathlondebuterade och trots farhågor om att komma sist gjorde precis det motsatta. Grattis till förstaplatsen, Camilla! På herrsidan landade Mikael A och Endre i topp-tio, och Erik N gjorde en fin tid i motionsklassen. Kör tävling nästa gång, Erik! Tomten tackar dessutom tävlingsledningen och alla funktionärerna för ett fint genomfört arrangemang. Se också filmen, här.

Bröderna Nyberg gick på export västerut, och gjorde fina tider på Ironman Utah – snyggt jobbat, Johan och Magnus.

Årets första triathlontävling i Hallsta hade fin Väsbyrepresentation, 12 nissar var på tävlingsbanan. Flera fina placeringar bärgades – Anna M tog hem segern i D40, med Mia i hasorna på tredjeplatsen. I H35 tog Micke A silvret och Björn A bronset, och alltid snabbfotade Peter A lade beslag på andraplatsen i H50. I klassen – 11 år vann Andreas Carlsson. Maira S tog också tredje i D45. Applåder för alla, även ni som hamnade utanför pallen denna gång!

Två deltävlingar i Syratomten Cup har avverkats – den första i ruskväder med tre tappra deltagare, och den andra i finare förhållanden. Där erövrade hela tre herrar den s k ”Gyllene rakhyveln” genom att snitta över 40 km/h. På nästa simpass förväntar sig Tomten att se Tobias, Johan F och Lars med välrakade ben!

Tränat har nissarna också gjort, såklart. Utöver sedvanligt slit i bassängen har Rogo hållit balansträning på cykel, och i slutet av maj – början av juni har nissarna sprungit marathon, cyklat runt en sjö i Dalarna och tränat i ett snöigt Sälen. Mer om det kommer i nästa TomteNyttsupplaga.