Bore-Cup , 15km Vallentuna

Dagens mål var att springa milen fort för att sedan slå av på farten ifall jag inte orkade hålla tempot sista 5km.
Starten går och med Micke vid min sida sprätter benen iväg. Tappar genast någon meter till Micke som välje ett bättre spår bland övriga tävlande. Angéla löper några meter bakom oss.
Efter kilometer ett är jag återigen vid Mickes sida. Båda två hade öppnat lite väl för fort, 4:05 fart, Micke har problem med puls och andningen och sänker farten i backen upp mot Nyby.
Jag löper på och tar in avståndet på personerna framför mig. Passerar en handfull personer på väg in mot Sörgården. Försöker hålla tekniken och farten uppe. Vid 5km skylten kastar jag en snabb blick på klockan som visar 22min blankt. Känner hur jag får slita allt mer för att hålla farten uppe, kommer inte längre ikapp några andra, ryggarna framför mig är fortfarande 20-30m framför. Nere vid Ormsta slingan börjar huvudet tveka ifall jag skall gå ut på varv två. Kroppen värker, kraften sinar och farten sjunker. Sista kilometern på 1:a varvet vid backen upp mot Ekeby har jag gett upp, Det blir inget andra varv, jag är för trött och har gått ut för hårt. Bryter loppet och går istället i ”mål” efter 7,5km.

Långt ifrån nöjd men ändå inte besviken, detta var ett testlopp och jag satsade på att springa milen under 45min, nu vet jag att jag ännu inte är redo för 4:25 fart.
Om 1 ½ månad går 1:a duathlontävlingen, till dess skall jag höjja farten och öka uthålligheten.

7,5km 33:15

  // rogo………………………….