Åtgärder efter den senaste tidens utveckling gällande coronaviruset (COVID-19)

Väsby SS Triathlon är en sektion under Väsby simsällskap och därför faller det sig naturligt, i allvarliga tider, att framföra samma information som moderklubben.
Väsby SS Triathlon fortsätter tillsvidare med vår verksamhet och våra träningar. Beslut om Arlandastad duathlon kommer att tas nästa vecka efter samråd med Svenska triathlonförbundet.

Klubbchef Marcelo Machado skriver följande på VSS hemsida. (Läs texten nedan)

Till Väsby Simsällskaps medlemmar. 
Vi vill uppdatera er om klubbens verksamhet och åtgärder efter den senaste tidens utveckling gällande coronaviruset (COVID-19).

Uppdateringar kring våra arrangemang:
– Utmanaren som skulle ha körts nu på torsdag 19 mars ställs in. Nästa Utmanaren är planerad till 14 maj och vi återkommer med information om den deltävlingen.
– Arena Vilunda Knatte, planerad till 28-29 mars, skjuts framåt i tiden. Vi tittar på datum då det är möjligt att arrangera tävlingen och återkommer med mer information gällande det. 
– Övriga klubbaktiviteter och träningar fortgår som vanligt.

Väsby Simsällskap följer utvecklingen gällande coronaviruset i Sverige och runt om i världen och vi följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. För oss finns det inget viktigare än hälsa och välmående hos våra simmare, medlemmar och personal.

Vi uppmanar alla att ta hand om sig själva och följa de riktlinjer som finns för att skydda sig mot virussjukdomar. (se punkterna nedan) Att ta hand om sig själv är inte bara viktigt för dig, utan hela samhället. Om du känner dig sjuk, om du har influensaliknande symptom eller om någon i din familj är sjuk så stanna hemma från träningen. Vi vill också minska antalet människor runt bassängen och i simhallen. Om ditt barn är tillräckligt gammalt för att klara sig själva vid träningen, så uppmanar vi er att man som förälder inte följer med in om det inte är nödvändigt. Vi uppmanar också alla till att vara så flexibla och förstående som möjligt om någon behöver avstå från träningar eller annat.

Vi fortsätter att komma med uppdateringar gällande klubbens åtgärder och verksamhet när förändringar sker.

Vi vill åter trycka på Väsby Simsällskaps grundvärderingar om ömsesidig respekt och tolerans. I dessa tider behöver vi gå samman och stötta varandra. Tack för att du gör det du kan för att skapa ett samhälle som är säkert, välkomnande och inkluderande för alla.

Vänliga hälsningar
Marcelo Machado
Klubbchef 
Väsby Simsällskap

Åtgärder för att minska risken för virussjukdomar:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten under minst 20 sekunder. Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, använd gärna ett alkoholbaserat handdesinfektionsmedel. Virus som orsakar förkylningar kan överleva på dina händer och regelbunden tvagning av händerna kan hjälpa dig förhindra sjukdomar.
  • Undvik att ta på näsa, ögon eller mun med otvättade händer.
  • Undvik om möjligt människor som är sjuka.
  • Dela aldrig vattenflaskor, dricksglas eller bestick med andra.
  • Sköt om din hälsa i allmänhet. Sov ordentligt, var fysiskt aktiv, ta hand om dina stressnivåer, drick tillräckligt med vätska och ät näringsriktig mat.

https://www.vss.se/start/?ID=84528