Prisutdelning för mästerskapsmedaljer för 2023

Fredagen den 15 december hölls prisutdelning för senior-, junior- och ungdomsmedlemmar som stått på pallen i mästerskapstävlingar under 2023. Alla medaljörer fick även en fri startplats till SM i duathlon 1 maj 2024, Arlandastad duathlon.

Tilda Månsson vann guldmedalj SM i seniorklass och för det förärades hon med 5´000 kr. Tilda har fokuserat på Världscuptävlingar i seniorklass för att samla poäng för att kunna kvala till OS i Paris 2024. I samtal med henne säger hon: Jag är ett enda poäng ifrån en säker plats till OS. Sista tävlingarna där det delas ut rankingpoäng är fram till i maj 2024 och om hon bara placerar sig tillräckligt bra på några ytterligare tävlingar kommer vi få följa henne på OS i Paris nästa år.

Sebastian Jansson Berg vann också en guldmedalj i Paraklass, även han vann 5´000 kr. Hans mål 2024 är att få komma ut och tävla internationellt. I Sverige är det svårt med tävlingar i tävlingsklass för para. Det är så nytt och så få som tävlar att para oftast blir motionsklass. Men internationellt finns en väl utvecklad organisation för paratriathleter.

Hanna Månsson tog hem silvermedalj i ungdoms SM och hon vann 1´250 kr. Det ryktades om att Hanna sökt till NIU i Väsby!

Anton Karlsson vann silvermedalj i SM i ungdomsklass och fick ett kreditkort med 1´250 kr Efter grundskolan kommer Anton försöka prova sin vingar utanför Väsby. Men klubben Väsby SS triathlon kommer ändå förbli hans hemmaklubb.

Francisco Dias vann en bronsmedalj i SM och förärades med 600 kr. Francisco har visat att han menar allvar med sitt tävlande. Nu fick han en startplats till Arlandastad duathlon så nu är det bestämt – han kommer tävla!

Prisutdelare var Sara Andersson, ordförande triathlonsektionen och Linda Renholm, ordförande för Väsby simsällskap.

Att träffas i Vilundabadet efter tävlingssäsongen och fira de som tagit pallplatser i mästerskapstävlingar är en tradition som håller i sig. Tänk att vi varje år har ett antal unga medlemmar som tillhör översta skiktet i triathlonsverige. Yngre medlemmar får möjlighet att träffa de äldre och kanske främst vår världsstjärna Tilda Månsson och känna sig stolta över att tillhöra samma förening som hon.