Väsby SS Triathlon får två nya ledamöter i Svenska Triathlonförbundets styrelse.

Under lördagens årsmöte den 20 mars valdes två av Väsby SS Triathlons medlemmar in i Svenska triathlonsförbundets styrelse. Henrik Jansson, Väsby SS Triathlon avtackades efter två års arbete i styrelsen. Henrik har bland annat bidragit till att vi i Sverige kan börja bygga upp paratriathlon. Tack Henrik för allt ditt jobb och engagemang. Nu blickar vi framåt mot vad Tobias Marklund och Jonas Rylander kan bidra med för att utveckla svensk triathlon.

Tobias Marklund och Jonas Rylander

Sara Andersson, ordf. Väsby SS Triathlon representerade klubben på årsmötet. Valberedningen, STF presenterade våra kandidater på följande sätt:

Tobias simmar öppet vatten under midnattssolen i norrland

Tobias Marklund, Väsby SS Triathlon

Simmare och triathlet bosatt i Piteå. Tobias är en välmeriterad idrottsperson med en bakgrund som landslagssimmare. Han är engagerad i både Piteå Sim och Hortlax Skidklubb. Tobias är en sann idrottare som under många år varit simtränare för både ungdomar och vuxna. Tobias är platschef på Svevia och arbetar där med transporter och logistik. Han sitter även i ledningen för
Svevia i Norr, Västerbotten. Tobias kommer att tillföra fördjupad kunskap kring elitidrott. Han kommer även att ha möjlighet att stärka upp triathlon i Sveriges norra del.

Grattis Tobias!

Jonas Rylander, Kona 2015

Jonas Rylander, Väsby SS Triathlon

Jonas är en aktiv triathlet som bl.a. kvalat till Kona. Han är CTO på Skånskabyggvaror och har varit aktiv i olika chefs- och ledningspositioner under de senaste 15 åren. Jonas har också under 20 år varit simtränare och styrelseledamot i Turebergs Simklubb. Han ser vikten av att alla ska vara med på sina egna villkor. Han kommer att tillföra sina ledaregenskaper och långa chefserfarenhet. Jonas kommer också på ett bra sätt kunna balanser mellan strategiskt tänkande
och operativt arbete för att driva svensk triathlon framåt. Jonas har tagit ett flertal pallplaceringar i RM tävlingar i triathlon och duathlon.

Grattis Jonas!

Vi önskar er båda ett stort lycka till med arbetet!

Väsby SS Triathlons Styrelse